ανακαινιση, πως θα ξεκινησετε ;


Χρήσιμος οδηγός ανακαίνισης, πριν προχωρήσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Πριν, από την κύρια αναφορά μου σε όλα όσα πρέπει να τύχουν της προσοχή σας, καλό θα ήταν να αναφέρω κάποια από αυτά που γνωρίζω σχετικά με όλα όσα σκέφτονται –σκέφτεστε από την στιγμή που θα αποφασίσετε να προχωρήσετε στην ανάθεση του έργου ανακαίνισης, σε ένα τεχνικό γραφείο ανακαίνισης η ακόμη σε ανεξάρτητα τεχνικά συνεργεία  

Πριν, από την κύρια αναφορά μου σε όλα όσα πρέπει να τύχουν της προσοχή σας, καλό θα ήταν να αναφέρω κάποια από αυτά που γνωρίζω σχετικά με όλα όσα σκέφτονται –σκέφτεστε από την στιγμή που θα αποφασίσετε να προχωρήσετε στην ανάθεση του έργου ανακαίνισης, σε ένα τεχνικό γραφείο ανακαίνισης η ακόμη σε ανεξάρτητα τεχνικά συνεργεία.
 
Εύχομαι αληθινά, τα παρακάτω να αποτελέσουν πεδίο αντιγραφής μεθόδου και αντιμετώπισης από τον υγιή ανταγωνισμό, έναντι των υποψήφιων πελατών τους.

Το πρώτο  που σκέφτεται ο πελάτης μας είναι , ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ η ανακαίνιση του σπιτιού μου ; το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι το ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και ακολουθούν ακόμη περισσότερα που οφείλουμε όλοι εμείς του χώρου να σεβαστούμε από την αρχή έως και το τέλος της συνεργασίας μας με τον πελάτη. Μην ξεχνάτε, ο πελάτης έχει ανάγκη της εμπιστοσύνης μας, έχει ανάγκη να τον ακούσουμε, να αφουγκραστούμε τις πραγματικές του ανάγκες αλλά και να τον προστατέψουμε. Αποφύγετε, όλοι εσείς οι συνάδελφοι, την παγίδα της κατάφασης σε όλα όσα ακούτε, η λέξη ΝΑΙ δεν είναι πάντοτε σωστή σαν μέθοδος μπροστά στο έργο που επιθυμεί κάποιος από τους υποψήφιους πελάτες σας. Ο άνθρωπος που θα σας εμπιστευτεί θα εκτιμήσει και το ΟΧΙ, μαζί με πολλά άλλα που θα δει στο πρόσωπό σας.
Βρίσκοντας την επιχείρηση, τεχνικό γραφείο ανακαινίσεων.
Έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας ,αλλά οι φόβοι, οι ανησυχίες για την σωστή επιλογή συνεργάτη και γενικότερα το άγχος που μπορεί να μας προκαλούν ακούσματα από φίλους, συγγενείς κ.α. για " κακές "  ανακαινίσεις είναι βέβαιο ότι αποτελούν ανασταλτικό χαρακτήρα. Εάν ανησυχείτε πιστέψτε με δεν έχετε άδικο, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όταν ξεκίνησα με την Δημιουργών Τέχνημα να κάνω ανακαινίσεις είμαστε όλες και όλες οι εταιρίες 3, η 4, αν θυμάμαι καλά.

 Σήμερα, βλέπουμε στο διαδίκτυο περίπου 50 και κάθε εβδομάδα βλέπουμε να εμφανίζονται όλο και περισσότερες, έχει πέσει δε στην αντίληψη μου ο άκρατος πλέον αντι - επαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο. Άνθρωποι που ήταν καλοί επαγγελματίες σε συγκεκριμένο αντικείμενο όπως π.χ. κάποιοι  γυψοσανιδάδες, υδραυλικοί, μαραγκοί και άλλοι να εμφανίζονται ως εταιρίες η τεχνικά γραφεία που κάνουν ανακαινίσεις. Θύματα των παραπάνω; οι ανυποψίαστοι πολίτες που πολλές φορές με κόπο, διαθέτουν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για το σπίτι των ονείρων τους,(η αν θέλετε έστω για μια μερική ανακαίνιση) να φτάνουν στο σημείο να αναθεματίζουν την στιγμή που πήραν μια τέτοια απόφαση. Παρακάτω, ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός, που κατά την γνώμη μου μπορεί να υποδεικνύει τα πρώτα βήματα για την σωστή επιλογή του τεχνικού γραφείου, η γενικώς του συνεργάτη που θα επιλέξετε.

Βήμα 1ο . Ψάξτε το Ιντερνέτ, η σε ειδικά περιοδικά του χώρου με θεματολογία το σπίτι και τις ανακαινίσεις σπιτιών. Να θυμάστε, μια καλή προβολή δεν αποτελεί πάντοτε εγγύηση πιστότητας και ποιότητος υπηρεσιών , σηματοδοτεί όμως την παρουσία της εταιρίας στο χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βήμα 2ο .Αρχίστε τις ερωτήσεις, Ρωτήστε τι έργα έχουν τελειώσει, Ρωτήστε για συστάσεις, Ζητήστε προσφορά ανακαίνισης και προ - κοστολόγηση έργου, εάν υπάρχει δυνατότητα να δείτε και σχέδιο - κάτοψη τότε ακόμη καλύτερα, θα γνωρίζετε ακριβώς το τι περιλαμβάνει η κοστολόγηση έργου που λάβατε. Δημιουργήστε ένα φάκελο με 2 προσφορές τουλάχιστον, ίσως και τρείς, αλλά έως εκεί, αποφύγετε τις πολλές προσφορές που πιθανόν θα σας μπερδέψουν και θα σπαταλήσουν χρόνο χωρίς ουσιαστικό όφελος. Κατόπιν προχωρήστε σε αξιολόγηση, (Προσοχή αξιολογήστε τις ίδιες παροχές και υλικά). Καθοριστικός παράγοντας συνεργασίας κατά την γνώμη μου θεωρείτε και η χημεία μεταξύ των δύο μερών, τι ωφελεί π. χ. μια καλή προσφορά  όταν δεν υπάρχει η καλή συνεννόηση, το μεράκι, η αγάπη για αυτό που από κοινού θα εκτελέσετε, ΝΑΙ από κοινού,  μια καλή ανακαίνιση προϋποθέτει από πλευράς του γραφείου καλή γνώση του αντικειμένου, εμπειρία, αγάπη, πάθος για καλό αποτέλεσμα και αυτονόητα απο την πλευρά σας καλή και ΘΕΤΙΚΗ συνεργασία. 

Βήμα 3ο. Καθορίστε και δηλώστε αν χρειαστεί, το οικονομικό ύψος του budget σας,  από την αρχή, κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να σας φοβίζει, εννοώ ότι μπορεί να σας υποψιάζει το γεγονός απέναντι στο γραφείο που θα εργαστεί για εσάς, είναι βέβαιο όμως ότι, θα σηματοδοτήσει τα οικονομικά κουράγια που είστε πρόθυμοι να διαθέσετε και παράλληλα θα δώσετε την ευκαιρία στο γραφείο σχεδιασμού να σας παρουσιάσει πρόταση που θα ανταποκρίνεται σε ότι δείτε, αν είστε, κατά ένα μεγάλο ποσοστό σίγουροι, απέναντι στους ανθρώπους που θα συνεργαστείτε τότε κάντε το, θα εξασφαλίσετε επιπλέον ακρίβεια κόστους.  Επίσης ζητήστε από την εταιρία που θα εμπιστευτείτε, να σας βοηθήσει ώστε να διαχειριστείτε προσεκτικά και με αναλογία τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας.

Βήμα 4Ο . Αναλογιστείτε και αξιολογήστε την καλύτερη προσφορά ανακαίνισης, με την καλύτερη τιμή σε σχέση πάντοτε με την ποιότητα που θα λάβετε, όπως θέλετε να μην σας αδικήσουν έτσι και μια εταιρία που επενδύει στον πελάτη της δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να αδικηθεί.

Βήμα 5ο. προχωρήστε στην τελική συμφωνία εφόσον σας δοθούν, α) κατανοητή προσφορά, β) εγγύηση έργου, γ) χρονοδιάγραμμα έργου, δ) επίβλεψη έργου καθ όλη την διάρκειά του. 

ΔΕΝ υπάρχουν αφελείς πελάτες, σήμερα, στην εποχή μας, αυτή του ιντερνέτ, μπορεί να βρει ο καθένας μας με περίσσεια ευκολία, πληροφορίες για το κάθε προϊόν η ακόμα και για υπηρεσίες. Ο επιχειρηματίας, η αν θέλετε η όποια εταιρία η τεχνικό γραφείο δεν σεβαστεί τον εαυτό της, την ύπαρξή της, θα είναι αδύνατο να εξακολουθεί να υπάρχει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Η εταιρεία Δημιουργών Τέχνημα  αναλαμβάνει ανακαινίσεις σπιτιών - επισκευές κτιρίων, ανακατασκευές και κατασκευές οικιακών και επαγγελματικών χώρων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν και άλλες αξιόλογες εταιρίες που μπορείτε να απευθυνθείτε και να λάβετε προσφορές. 

 www.dimiourgontexnima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.