διακοσμηση παιδικου δωματιου

Ανακαίνιση παιδικού δωματίου.... Κάντε το ονειρεμένο!
Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μια πολύ
ιδιαίτερη υπόθεση καθώς, τις περισσότερες φορές, συμπίπτει με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά που φέρνει...ένα βρέφος, ένα παιδί εκδηλώνεται πάντοτε μέσα από την επιθυμία μας να του προσφέρουμε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο, όλοι μας θέλουμε ο χώρος του να είναι πρωτότυπος, ζεστός, άνετος και λειτουργικός, θα προσθέσω και τον χαρακτηρισμό πλούσιος σε χρώματα και ερεθίσματα . με δύο λόγια ένας χώρος παραμυθένιος που να μπορεί να το ταξιδεύει και να εξάπτει την, ούτως ή άλλως, πλούσια παιδική φαντασία του, ίσως και να ικανοποιεί – καλύπτει και κάποια δικά μας μικρά βιώματα που είχαμε από παιδιά, ίσως…..Επιλέξτε για το δικό σας παιδί τη σωστή διακόσμηση.Μια όμορφη διακόσμηση για παιδικό δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως στοιχίζει και αρκετά. Για να διακοσμήσετε τον τοίχο όμορφα θα πρέπει να είναι ελεύθερος. Δηλαδή να μην έχει πολλά χρωματιστά σχέδια !
Οι πίνακες με τοπία και τα κάδρα ζωγράφων δεν είναι για το παιδικό δωμάτιο αλλά
για το δικό σας! 

 

Εάν θέλετε να στολίσετε οπωσδήποτε κάτι στους τοίχους ενός παιδικού δωματίου γιατί σας μοιάζουν άδειοι προτιμήστε ένα στημένο παζλ με ωραίο θέμα ή μια αφίσα με τους αγαπημένους κόμιξ ήρωες του παιδιού. Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετήστε τα σε απλό πλαίσιο με γυαλί. Με κόστος περίπου στα 4 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε φωσφορίζοντα πλαστικά αστεράκια και να τα κολλήσετε στην οροφή του παιδικού δωματίου ώστε να φωτίζουν όμορφα το βράδυ.

Προμηθευτείτε ελαφριά παιχνίδια ή και αγαπημένα λούτρινα ζωάκια και κρεμάστε τα στην οροφή με μισινέζα σε διαφορετικά ύψη στο δωμάτιο. Θα δώσουν μια πολύ ευχάριστη νότα στο χώρο. Κολλήστε του φωτογραφίες του παιδιού σας ή βάψτε το στο χρώμα του τοίχου και ζωγραφίστε επάνω του. 
Επιλέξτε ένα όμορφο χαλί που να καθαρίζεται εύκολα ώστε να μην μένουν μικρόβια και να καλύπτει όλο το χώρο του δωματίου ώστε να μπορεί να περπατά και να παίζει ξυπόλητο το παιδί. Στο ίδιο χρώμα επιλέξτε μια απαλή μονόχρωμη ή με χαρούμενα σχέδια κουρτίνα.
Μην γεμίζετε με πράγματα το παιδικό δωμάτιο και μην βαραίνετε τον χώρο. Αφήστε ελεύθερο χώρο στο παιδί όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο ώστε να μπορεί να παίζει και να περνά άνετα τον χρόνο του στο δωμάτιο του. Να θέλει και να του
αρέσει να βρίσκεται στο δωμάτιο του! 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, κόστος ανακαίνισης, πόσο θα σας στοιχίσει η ανακαίνιση σας