Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανακατασκευες νεοκλασικων κτιριων

Τα νεοκλασικά κτίρια, είναι για εμάς πραγματικά στολίδια μέσα στις πόλεις μας, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε κάποιες από τις φωτογραφίες των έργων μας και γενικά για τα όποια νεοκλασικά σπίτια  "έχουμε βάλει το χεράκι μας….. και είμαστε υπερήφανοι ", σεβόμενοι την επιθυμία των ιδιοκτητών  που μας εμπιστεύτηκαν....... δεν θα το κάνουμε, ωστόσο υπάρχουν κάποια έργα μας στις σελίδες μας για να δείτε.

 Κάποια από αυτά κτίρια, ανήκουν σε ιδιοκτήτες – νοσταλγούς της Αρχιτεκτονικής και του στυλ του ’50 αποτελούν τον εσωτερικό τους σχεδιασμό επτασφράγιστο μυστικό, για εμάς ως Δημιουργών Τέχνημα είναι πολιτιστική κληρονομιά, δυστυχώς κάποια άλλα νεοκλασικά είναι πλέον εγκαταλελειμμένα και ξεχασμένα από το κράτος .Μαρτυρούν βέβαια ότι υπήρξε μια εποχή που η αρχιτεκτονική κατά την γνώμη μας είχε ιδιαίτερο στυλ και άποψη.


Τα νεοκλασικά κτίρια αποτελούν τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής αρχοντιάς. Ψηλοτάβανα, χωρίς «οριζόντιες ιδιοκτησίες», χωρίς φειδώ σε καινοτόμα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Άλλοτε λιτά κι άλλοτε πιο ελεύθερα. Πάντοτε όμως διαφορετικά το ένα από το άλλο. Στην εποχή του copy-paste, αυτήν τη μοναδικότητα είναι που θαυμάζουμε περισσότερο απ’ όλα σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο. Αυτήν την ίδια ανθρώπινη κλίμακα κι αυτήν τη διάθεση του αρχιτέκτονα να δημιουργήσει, όχι απλώς να χτίσει, και με την σειρά μας να διακοσμήσουμε.

https://www.facebook.com/dimiourgontexnima


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.